مجموع: ۲۶۹.۰۰۰تومان
ماشین فلزی
10 مدل از بهترین ماشین فلزی های موجود در ایران
شاید تا به حال به این فکر کرده اید که ماشین فلزی فقط و فقط مخصوص بچه هاست و در بین بچه ها هم کودکان پسر ، بیشتر به ماشین فلزی علاقه مند هستند. البته که این فکر هم غلط نیست اما باید اذعان کنیم که مخاطب ماشین فلزی با سن کمتر از 15 سال در سرتاسر دنیا فقط 34 درصد تشکیل داده است.
یعنی به عبارت دیگر 66 درصد از مخاطبان ماشین های فلزی ، بزرگسالان هستند. جالب تر آنکه در سرتاسر دنیا قاره ی آسیا بیشترین حجم تولید و استفاده از این محصولات خوش ساخت را به خودش اختصاص داده است.
ماکت یا اسباب بازی؟
ماکت خودرو ماشین فلزی ( به انگلیسی : Model car ) معمولاً نمونه ای مینیاتوری از خودروها که شامل تمامی وسایل موتوری اعم از اتوبوس و کامیون نیز میشود. این وسیله معمولاً به عنوان وسایل کلکسیونی برای عشاق خودرو ساخته میشود. از شرکتهای مطرح سازنده ماکت خودرو میتوان به اتو آرت، کیوشو، سولیدو، مایستو ، ویلی و کینسمارت اشاره کرد.
بهطور کلی لفظ «ماکت» یا «مدل» به نمونهای مصنوعی از یک محصول صنعتی، عمرانی و… گفته میشود که تحت مقیاس و با جزئیات مشخصی ساخته شده باشد که البته به غیر از مورد ذکر شده، میتواند به عنوان یک محصول کلکسیونی بسیار ارزنده مورد استفاده قرار گیرد.
تفاوت ماکت ماشین فلزی با اسباببازی
هرچند که شاید ماکتهای کلکسیونی در نخستین نگاه شبیه به اسباببازی به نظر برسند اما باید گفت که مدلهای ارزنده با وجود کیفیت، جزئیات، تیراژ، قیمت و مسائلی از این قبیل، از دسته اسباببازیها خارج میشوند.
ماکتهای کلکسیونی خودرو و دیگر وسایل نقلیه بهطور کلی در دو نوع «کیت» و «آماده» به تولید میرسند که البته هر یک از این انواع، زیرشاخههای مختلفی دارند و در دنیای اتومبیلها، نمونههای آماده که با تنوع بسیار زیادتری به تولید میرسند، پرطرفدار ترند.
یکی دیگر از اصلیترین تفاوتهای ماکتهای کلکسیونی با اسباببازی این است که در مدلهای حرفهای خبری از پیشرانههای کوکی، الکتریکی و از این قبیل نیست و ماکت تنها یک شیء کاملاً نمایشی بهشمار میرود. همچنین ماکتهای کلکسیونی در مقیاسهای مشخص و از پیش تعیین شده و ردههای مختلفی همچون آماتوری، حرفهای و دستساز به تولید میرسند.
مقیاس ماشین فلزی

مقیاس ۱:۱۸ یعنی برای یافتن ابعاد واقعی خودرو، باید ابعاد ماکت را در ۱۸ ضرب کنیم. ماکتهای در مقیاسهای ۱:۱۸ (تقریباً به اندازه بازو) و ۱:۴۳ (به اندازه کف دست) ساخته میشود. اما ۱:۲۴ و ۱:۱۲ و ۱:۶۴ هم بعضاً مورد توجه قرار میگیرند. برخی مقیاسهای دیگر همانند ۱:۳۲, ۱:۳۶, ۱:۳۸, ۱:۵۴, ۱:۵۰ , ۱:۷۲ و ۱:۱۰۰ هم مرسومند.
اخیراً با توجه به محدودیت فضا برای نگهداری کلکسیون مقیاس حرفه ای ۱:۴۳ مورد توجه بیش از پیش قرار گرفته. البته قیمت نسبتاً مناسبتر و تولید برخی مدلها که در مقیاس ۱:۱۸ تولید نشدهاند نیز به این محبوبیت افزودهاست.
۱:۸۷: طول این ماکتها از پنج سانتیمتر تا شش سانتیمتر میباشد.
۱:۷۶: طول این ماکتها از شش سانتیمتر تا هفت سانتیمتر میباشد.
۱:۶۴: طول این ماکتها از هفت سانتیمتر تا هشت سانتیمتر میباشد.
۱:۴۳: طول این ماکتها از هشت سانتیمتر تا یازده سانتیمتر میباشد.
۱:۳۴: طول این ماکتها از نه سانتیمتر تا یازده سانتیمتر میباشد.
۱:۳۶: طول این ماکتها از دوازده سانتیمتر تا سیزده سانتیمتر میباشد.
۱:۳۲: طول این ماکتها از چهارده سانتیمتر تا هفده سانتیمتر میباشد.
۱:۲۴: طول این ماکتها از هجده سانتیمتر تا بیست و دو سانتیمتر میباشد.
۱:۱۸: طول این ماکتها از بیست و پنج سانتیمتر تا سی سانتیمتر میباشد.
ماشین فلزی ایرانی
جزئیات ماشین فلزی
ماکتهای کلکسیونی بسته به برند ماکتساز، مقیاس و در نهایت رقم پرداختی دارای جزئیات متفاوتی هستند. در واقع در عمده ماکتهای مقیاس ۱:۱۸ تمامی درها باز میشوند، چرخها به همراه غربیلک فرمان میگردند و کابین و پیشرانه از جزئیاتی متناسب با قیمت مدل بهره میبرند. همچنین در برخی مدلهای حرفهای گرانتر شاهد چرخش گاردن هنگام حرکت مدل (مثل هامر H2 برند هایوی۶۱)، بازشدن در کنسول میانی و آفتابگیرهای داخل کابین، در باک و … هستیم. این در حالی است که اکثر ماکتهای ۱:۴۳ به صورت سیلد ساخته میشوند و تنها جزئیاتی در ظاهر دارند.
هرچند که برخی نمونههای گرانقیمت دایکست یا رزین ۱:۴۳ با درهای باز شونده و جزئیاتی از این قبیل به تولید میرسند.
ماشیناریوم سعی کرده است نمونه هایی از این محصولات را در فروشگاه اینترنتی خود به نمایش و فروش بگذارد.